Zondag 24 juli
Door: Sander paul
Blijf op de hoogte en volg Paul
24 Juli 2016 | Chili, Copiapó
De wegen zijn goed in Chili en de woestijn is allemaal hetzelfde dus is het een beetje saaie weg.
Bij het bereiken van de kust stappen we even uit en kunnen na de vele hoogte meters en ijle lucht de heerlijke zeelucht weer inademen.
Hier zijn wij uiteindelijk voor gemaakt en voelen ons het prettigste bij.
Omdat het vandaag een relatief korte afstand over alleen maar asfalt is besluiten we samen met Eric en Stan het laatste stuk van de route een eigen invulling te geven en kiezen voor een mooiere route langs de kust. Bij het zien van de mooie baaitjes met uitnodigende stranden konden we de verleiding niet weerstaan om het strand op te rijden en langs de vloedlijn te rijden. Voordat we stopte om een paar foto's te maken merkte we al dat onze Patrol al een aardig spoor omploegde. Na het maken van wat foto's merkten we dat we niet meer weg kwamen en dat Eric en Stan 100 meter verder ook grote moeite hadden om door het mulle strandbad te komen. Vervolgens stonden we dus met 2e vast en moesten een plan gaan bedenken om hieruit te komen. Gelukkig hebben we veel spullen bij ons en beginnen met de schop te graven en leggen rijplaten voor de banden en laten lucht uit de banden lopen om meer grip te krijgen. Onze Patrol zakte verder en verder in het mulle zand en zat uiteindelijk tot z'n buik vast en kwam geen cm meer voor of achteruit. Dan maar Eric en Stan gaan helpen om in ieder geval 1 auto vrij te hebben, na herhaalde pogingen waarbij we enkele 10 tallen meters voor en achteruit kwamen werd het steeds vermoeiender en werd het toch een uitdagend avontuur om hieruit te komen. Na een tijdje kwam er 2 lokale jongens met een Ford Ranger Pick up met 320 pk en extreem breede banden het strand op rijden en ons gingen helpen met onze auto's eruit te krijgen. Het eerste wat ze deden was hun banden bijna helemaal leeg laten lopen tot 0,8 bar. Eerst zette ze hun auto voor de Patrol en we maakte onze lier aan hun auto vast en lieten onze banden nog verder leeg lopen. Met de lier konden we ons eruit trekken om vervolgens met veel pk's door de Ford weer naar vastere ondergrond getrokken te worden. Vervolgens hebben ze Eric en Stan eruit getrokken. Wat een goeie gasten die alleen een colaatje wilden hebben voor hun actie en geen geld aannamen. Nadat we de banden van hun auto opgepompt hadden met de compressor van Eric stoven ze het strand af met spinnende wielen en zwaaide we ze gedag. Vervolgens hebben we onze banden weer opgepompt om vervolgens onze weg te vervolgen en met een mooi verhaal aan te komen in het hotel bij de toch wel ongerust geworden mede reisgenoten. Een middagje met de Brabo's is nooit saai vertelde we lachend :)
26 Juli 2016 - 04:31
Vera:
Nou, waarom zouden jullie makkelijk doen als het ook moeilijk kan?! Hahahaha. Wat een belevenis weer! -
26 Juli 2016 - 08:45
Ed:
Goed bezig mannen, mooie avonturen -
26 Juli 2016 - 20:01
Elske Van Trotsenburg:
Handige Harry's ! Die is van de Johnnie!
Leve de Brabo's!
Groeten van ons.